Grafstenen Veendam Jan Kalk

Jan Kalk grafstenen Veendam worden al vele jaren lang vanuit Stadskanaal geleverd. Daar is Jan kalk al meer dan 120 jaar een vertrouwd adres voor gedenkstenen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen, in elke gewenste vorm of uitvoering. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen. Omdat wij over een modern machine park beschikken en de daarbij horende vakmensen kunnen we veel in eigen beheer maken. We zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. We kunnen dan ook zeer flexibel en gericht op uw wensen inspelen. Natuurlijk is het echte vakmanschap, het handwerk nog steeds nodig en dat kunnen we leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

Begraafplaatsen in de gemeente Veendam

Veendam Katholieke begraafplaats Boven Oosterdiep

Via een fraai vormgegeven smeedijzeren hek betreed men deze symetrisch aangelegde begraafplaats waar tegenover de ingang een kruisbeeld is opgericht. De vele witte kruisen op de gedenkstenen in het oude gedeelte vallen zeer op. Ook zijn er nogal wat marmeren tekstplaten verwerkt op de verder hardstenen stenen. Ook hier is er ruimte voor urnengraven aangebracht.

Veendam Langeleegte  Gemeentelijke begraafplaats Buitenwoelhof Langeleegte

Achter de gedenkstenen zijn heggen geplaatst waardoor de gedenkstenen goed uitkomen. De grafvelden zijn vrij organisch geplaatst in het veld hier en daar in rechte lijnen maar deels ook langs gebogen lijnen. De begraafpalats maakt mede door de monumentale bomen een parkachtige indruk. De begraafplaats heeft een collumbarium en de mogelijkheid van urnengraven en een speciale plek voor kindergraven.

Veendam Algemene Begraafplaats J.G. Pinksterstraat

Wildervank Gemeentelijke begraafplaats Dalweg 36

Deze begraafplaats bestaat uit twee aaneengesloten gedeeltes een oud- en een nieuw gedeelte. Een fraai smeedijzeren toegangs hek scheidt het van de straat. Op de begraafplaats het oude deel staat een huisje. Daarnaast is er een columbarium en de gelegenheid voor urnengraven. Er zijn zelfs nog graven te vinden die eeuwigdurend zijn uitgegeven. En er bestaat de mogelijkheid voor een familiegraf waar 6 personen in begraven kunnen worden die ook eeuwigdurend uitgegeven worden.

Wildervank Hervormde Begraafplaats Torenstraat

Naast de kerk ligt deze oude begraafplaats waar zelfs een grafsteen uit 1857 van Adriaan Geerts Wildervanck te zien is vol symboliek van de tijd die vliegt aangeduid door een zandloper met een vleermuisvleugel die staat voor de nacht en een gewone vleugel die staat voor de dag. Daanaast zerken en steles

Ommelanderwijk Hervormde begraafplaats Kerkpad  zuid

Op deze begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven. Onder bomen zijn de monumenten  geplaatst veelal van hardsteen. Ook zijn de traditionele gietijzeren hekken op deze begraafplaats te vinden.

Ommelanderwijk Israelische Begraafplaats Sluisweg

De joodse gemeenschap kreeg een stukje grond in Ommelanderdwjk in 1741. De begraafplaats is een aantal keren vergroot. Nu bevinden zich nog 310 graftekens op de begraafplaats. De oudste is van 1802. De begraafplaats is toegankelijk voor een ieder behalve op zaterdag en op Joodse feestdagen.

Meer over Veendam

Veendam is de op twee na grootste plaats van de provincie Groningen en is in 1655 ontstaan als veenkolonie. Oorspronkelijk liep er een riviertje door Veendam de Munte daarvan zijn het Ooster en Westerdiep de overblijfselen die er vandaag de dag te zien zijn. Veendam heeft de typische lintbebouwing die bij veen en turf afgraving hoort. Door de aanwezigheid van die diepen ontstond er een vorkstructuur waardoor Veendam toch een echt centrum heeft. Veendam wordt parkstad genoemd. Landbouwindustrie is waar het stadje van bestaat. Veel landbouw producten worden in industriële productieprocessen verwerkt. En Veendam beschikt over een van de grootste inlandse containerhavens van Nederland. De gemeente Veendam telt 28000 inwoners.

Offerte aanvragen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.