Het begrip Natuursteen

Natuursteen: het woord zegt het al, is een natuurproduct. Natuursteen is de weerslag van de geologische processen die in honderden miljoenen jaren het aanzien van de wereld hebben bepaald. Het zijn overigens processen die nog steeds door gaan. Er is geen plek op aarde die het zelfde geologische proces doormaakt, daarom is geen steen hetzelfde.

Natuursteen is de verzamelnaam voor de duizenden verschillende soorten steen die uit verschillende groeves verspreid over de hele wereld worden gewonnen. Er zijn hierbinnen vier hoofdgroepen te onderscheiden: graniet, marmer, leisteen en kwartsiet.

Over ons

Generaties steenhouwers
Generaties steenhouwers

Ambachtelijke steenhouwerij Jan Kalk Natuursteen werkt al meer dan 120 jaar met deze materialen, geïmporteerd in ruwe of bewerkte vorm en door eigen inkopers kritisch geselecteerd op kwaliteit. Met deze directe inkoop zijn wij tevens in staat uw wensen te realiseren tegen een betaalbare prijs.

Jan Kalk Natuursteen, de ambachtelijke steenhouwerij in Stadskanaal (tevens showroom in Emmen), voor ontwerp, productie, plaatsing en onderhoud van gedenkstenen, grafmonumenten, grafstenen, grafzerken, gedenktekens, wastafelbladen en dorpels in diverse soorten natuursteen: waaronder graniet, leisteen, marmer, kwartsiet.