Accessoires

Bronzen opschriften

Op ruwe stenen en zwerfkeien kunnen meestal geen gezandstraalde letters gebruikt worden. In dit geval wordt er veel met letters of tekstplaatjes van brons, aluminium en RVS gewerkt. Ook op vlak liggende zerken is dit te adviseren.

Een andere mogelijkheid is het bevestigen van een glasplaatje met inscriptie op een ruwe steen.

Inwendig gestraalde tekst

Het creëren van een inscriptie is een persoonlijke aangelegenheid. Echter onze adviseurs kunnen u daarbij van ook van dienst met het aanleveren van verschillende voorbeelden welke digitaal op een groot scherm gepresenteerd kunnen worden.

U kunt dan kiezen uit verschillende lettertypes. De tekst op de steen wordt gezandstraald en ingekleurd.

Granieten vazen

Voor het verzorgd plaatsen van bloemen hebben wij een uitgebreid assortiment in vazen in verschillende granietsoorten. Vaak worden ze vast gemonteerd op de gedenksteen om schade en krassen te voorkomen. Ook kunnen deze in aluminium, brons of rvs geleverd worden.

Granieten lantaarns

Voor het goed beschermen tegen weersomstandigheden en het veilig branden van een kaarsje en/of lampje kunnen deze granieten lantaarns geplaatst worden. Deze kunnen in dezelfde kleur als de gedenksteen uitgevoerd worden en kunnen ook vast gemonteerd worden.

Porseleinen foto’s

Een porseleinen foto kan in kleur, zwart/wit of sepia gemaakt worden. Ze kunnen een rond, vierkant,ovaal of hartvormig uitgevoerd worden in verschillende afmetingen. pen. Andere mogelijkheden zijn onder andere een fotorand, een witte rand en een gouden of zilveren biesje. Ook een gedicht of rijm kan op deze manier gepresenteerd worden.

Laseretsen & ornamenten

Een afbeelding kan op steen gezandstraald of geëtst worden . Het etsen gaat met de hand of met een laserplotter. Een aangeleverde foto komt dan zeer gedetailleerd en realistisch op het graniet naar voren. Bij donkere granietsoorten is dit het meest duidelijk te zien. Diverse vergezichten en landschappen kunnen wij u als voorbeeld tonen.

Urnen

Voor het respectvol bewaren van de as is er keuze uit verschillende urnen, gemaakt van glas, marmer, rvs, brons en graniet. Verschillende voorbeelden staan bij ons in de showroom in een vitrine.

Kaarsen, zonnecel- en acculampjes

Voor het plaatsen van een lichtje heeft u keuze uit deze mogelijkheden;

  • Kaarsje klein brandt ca. 3 dagen
  • Kaarsje groot brandt ca. 7 dagen
  • Acculampje brandt na opladen thuis ca. 14 dagen(setje bestaat uit 2 lampjes)
  • Zonnecellampje laadt zichzelf op en brandt nagenoeg continue

Aangezien kaarsvet niet of zeer moeilijk te verwijderen is uit natuursteen, is het belangrijk voorzichtig op te gaan met kaarsen. Een stompkaars kan met heel warm weer smelten en een gewoon kaarsje kan er ook voor zorgen dat er kaarsvet op de dekplaat komt.