Dorpels van natuursteen

Dorpels van natuursteen. Jan Kalk Natuursteen levert ze uiteraard. Weinig meer van belang bij een goede afwerking van een gemetselde muur dan de overgangen van muur naar raam en die van muur naar deur. Het lijkt zo simpel maar is het niet.  Zo een afwerking wordt met een natuursteen dorpel tot stand gebracht. Een gemetselde muur gaat over in een kozijn van een raam of een deur. Dan moet je een dorpel aanbrengen om die overgang bij een raam tot stand te brengen. Bij een raamdorpel wordt de muur ermee afgedekt en het kozijn krijgt de kans geven om ergens op te steunen. Bij een deurdorpel krijgen de kozijnen een steunpunt en de deur een plint om tegen te kunnen sluiten. Die dorpels zijn van natuursteen gemaakt in de meeste gevallen van hardsteen.

Binnen dorpel van natuursteen

Binnen dorpels van natuursteen worden toegepast om overgangen van de ene ruimte naar de andere mogelijk te maken in een deuropening. Vooral bij de betegelde gedeeltes, zeg maar de natte cel gedeeltes als toilet en badkamer worden natuursteen binnen dorpels toegepast. Natuursteen is immers bestand tegen het vocht dat in het gebruik of bij schoonmaak aan de orde is.

Buiten dorpel en neuten van natuursteen

Buitendorpels en neuten van natuursteen worden toegepast bij een buitendeur. De overgang van binnen naar buiten is natuurlijk kritisch, je wilt geen water het huis in krijgen en de dorpel moet bestand zijn tegen vocht. Een natuursteen dorpel is dat. En neuten de stukken onder de houten deurstijlen voorkomen dat de houten deurstijlen in contact met water komen en gaan rotten. Jan Kalk Natuursteen levert het allemaal en kan u met raad en daad terzijde staan. Maak vooral een afspraak dan hoort u precies wat er allemaal kan.

Offerte aanvragen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.