Grafsteen kopen

Een grafsteen kopen is voor veel mensen een heel aangaan. Al was het maar omdat je zoiets eigenlijk nooit koopt of gekocht hebt. En er zijn nogal wat kosten en eigenaardigheden mee gemoeid. Het grote voordeel is wel dat het natuursteenbedrijf dat die steen verkoopt het elke dag doet en er dus zeer mee vertrouwd is om dat te doen.

Wat moet je weten

Wat het natuursteenbedrijf altijd wil weten is: waar heeft de begrafenis plaatsgevonden en wie is er begraven. Allereerst is dat natuurlijk logisch want voor die plek moet er een grafmonument komen. Maar wat ook van belang is om te weten, is dat elke begraafplaats andere regels hanteert omtrent maten van de grafbedekking en mogelijkheden van een grafbedekking. Het natuursteenbedrijf weet onmiddellijk wat er wel en niet kan als de begraafplaats en het graf vak bekend gemaakt worden. Daarom is via internet zelf een grafbedekking kopen ook een flink risico. Het kan voorkomen dat het niet past op de plek van het graf en vindt dan maar eens een bedrijf die het passend maakt.

Vergunning

Het natuursteenbedrijf regelt ook de vergunning bij de beheerder van de begraafplaats. Daarmee wordt toestemming gegeven om de gedenksteen te plaatsen. Daarmee wordt ook gecontroleerd dat de grafbedekking voldoet aan de verordening die op die plaats geldt.

Wat kan er allemaal

Er kan heel veel, allereerst is er het soort graf dat men uit moet zoeken. Gaat het om een enkel of een dubbelgraf. Is het de bedoeling dat er later nog meer personen in het graf begraven worden, in verband met de ruimte die voor de namen nodig is op de letterplaat. Denkt men aan alleen een staande steen of wil men ook nog een liggend gedeelte hebben. Moet dat helemaal uit natuurteen bestaan of wil men ook nog een soort tuintje ter beschikking hebben. Dat is allemaal van invloed op de uiteindelijke vorm van de gedenksteen.

Soorten natuursteen

Als de vorm en het formaat eenmaal gekozen is, dan kan men nog allerlei keuzes maken rond de soort natuursteen die men zou willen toepassen. Welk opschrift moet er op de grafsteen vermeld worden. In welk lettertype of soort letters wil men dat dat op de steen aangebracht wordt.

Veel keuzes en goed voorbereiden

Kortom heel wat keuzes te maken en dat kost tijd om dat te beslissen. Neem die tijd die daarvoor nodig is, zodat u tevreden op wat u uitgezocht heeft terug kunt kijken. En de beste showroom is de begraafplaats zelf, daar kunt u zien wat mensen voor u bedacht hebben. Als u daarvan foto’s maakt, niemand doet daar moeilijk over als u dat een beetje discreet doet, dan is dat tijdens het showroom gesprek prima informatie. U bent dan goed voorbereid op wat er komen gaat.

Meer weten? Wij bellen u terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u direct terug.