Jan Kalk grafstenen Stadskanaal

Jan Kalk grafstenen Stadskanaal al meer dan 120 jaar een vertrouwd adres, gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen, in elke gewenste vorm of uitvoering. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen. Jan Kalk beschikt over een modern machine park. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. De productie is volledig in eigen beheer, waardoor er flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld kan worden. Naast computergestuurde machines blijft het echte vakmanschap, het handwerk nog steeds nodig en dat kunnen we leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

Ons werkgebied in Stadskanaal omvat 6 begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaats Ceresstraat Stadskanaal

In het verleden gaf de gemeente graven uit voor onbepaalde tijd. Vanaf 1973 worden er alleen nog huurgraven uitgegeven voor 25 jaar. Grafreservering is mogelijk dan gaat de huurtermijn direct in ook al maakt men nog geen gebruik van het graf. De huurtermijn kan na afloop steeds met 10 jaar verlengd worden. Schoonhouden van de graven kan men afkopen. Voor verzakkingen is men zelf als rechthebbende verantwoordelijk voor het herstel daarvan. Het plaatsen van grafkelders brengt extra kosten met zich mee. De begraafplaats biedt ook mogelijkheden om urnen bij te zetten in een urnegraf

Gemeentelijke Begraafplaats  Stadskanaal Noord H.J. Kniggekade Stadskanaal

De Gemeentelijke Begraafplaats Stadskanaal Noord kun je gerust een monumentale begraafplaats noemen. Ruim twee jaar is men bezig geweest om het op te knappen, letters werden opnieuw zwart gemaakt en onkruid werd verwijderd. De praktijkschool Catamaran heeft met de inzet van leerlingen bijgedragen aan het opknappen.

Ook zijn wij werkzaam op:

  • Gemeentelijke Begraafplaats Stadskanaal Brugstraat aan de Brugstraat
  • Gesloten Gemeentelijke begraafplaats H.J. Kniggestraat  Stadskanaal
  • Joodse Begraafplaats Gedempte Ceresdiep Stadskanaal
  • Begraafplaats Hervormde Gemeente Brugstraat Kerkhofwijk Stadskanaal
  • Begraafplaats Rooms Katholieke Onze Lieve Vrouw van Lourdes Kerk Stadskanaal
  • Familiebegraafplaats Uniken

Meer over Stadskanaal

Stadskanaal is in 1969 ontstaan vanuit de samenvoeging van de Gemeente Onstwedde en het zoudoostelijke deel van de gemeente Wildervank. Kenmerkend voor Stadskanaal is dat het een langgerekte plaats is die aan het kanaal ligt. Dit kanaal is door de stad Groningen aangelegd.  De gemeente Stadskanaal omvat de dorpen Aklteveer, Mussel, Musselkanaal, Onstwedde, Stadskanaal en Vledder en 18 buurtschappen. De naam spreek je in het gronings uit als Stadskenoal ’t Kenoal of Knoal. Over dat graven van het kanaal heeft men 100 jaar gedaan dat moest allemaal met de hand. In 1765 begon men ermee om een transportweg te hebben voor het veen. In 1865 bereikte men het eindpunt bij Ter Apel.

De gemeente Stadskanaal omvat ook nog begraafplaatsen in

  • Musselkanaal 1 en 2 aan de Marktstraat
  • Mussel aan de Musselweg
  • Onstwedde aan de Dorpstraat
  • Aletveer aan de Beumeesweg