Jan Kalk grafstenen Onstwedde

Jan Kalk grafstenen Onstwedden worden vanuit Stadskanaal geleverd en geplaatst. Dat is daarvoor al meer dan 120 jaar het vertrouwde adres. Grafstenen in elke gewenste vorm of uitvoering worden door Jan Kalk in eigen beheer geproduceerd. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen. Wij beschikken over een modern machine park. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. Daarmee kan flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld worden. Naast computergestuurde machines blijft het echte vakmanschap, het handwerk nog steeds nodig en dat kunnen we leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

 

Onstwedde kent als begraafplaatsen:

Gemeentelijke begraafplaats aan de Dorpsstraat in Onstwedde

Deze begraafplaats kent meer dan 1732 namen. Onstwedde kent het gegeven begrafenis vereniging een traditie die teruggrijpt tot 1915. Zij schaften een gezamelijke lijkwagen aan om de overledenen te kunnen vervoeren naar de begraafplaats. De laatste jaren is het beheer van de aula’s bij beide begraafplaatsen daarbij gekomen.

Kerkhof van de Hervormde Kerk aan de Kerklaan 9  9591 AH in Onstwedde

Iedereen kan op de Hervormde begraafplaats aan de Kerklaan begraven worden. Voor Hervormde Gemeenteleden gelden speciale tarieven.  Op deze begraafplaats komen meer dan 1447 namen voor

Meer over Onstwedde

Onstwedde behoort nu tot de gemeente Stadskanaal, het dorp telt ruim 2800 inwoners. Ooit was het een zelfstandige gemeente die achtereenvolgens opgegaan is in Wildervank en daarna omgedoopt is tot Stadskanaal. Het oude stadhuis staat aan de Brink. Historisch is Onstwedde een oud esdorp. Al in de negende eeuw werd het vernoemd in brieven van het klooser van Werden aan de Ruhr. Wedde is een verbastering van wald woud bos dus. Het dorp heeft een dubbele brink een open plek waar het vee naar toe gedreven werd. Een plek omgeven met bomen. In de omgeving bevinden zich zoutkoepels in de bodem.