Jan Kalk grafstenen Nieuwe Pekela

Jan Kalk grafstenen Nieuwe Pekela bedienen we al tientallen jaren vanuit  Stadskanaal. In Drents is Jan Kalk  al meer dan 120 jaar een vertrouwd adres. We zijn  gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen. Met een modern machine park kunnen we vrijwel alles in eigen beheer maken en natuurlijk vergeten we het echte handwerk niet. Daardoor is er gericht op al u wensen in te spelen. Voor ons is het dagelijks werk om op begraafplaatsen te komen en met gedenkstenen bezig te zijn. Er zijn niet zoveel vragen rond gedenkstenen die we niet zouden kunnen beantwoorden. Ook voor urnenmonumenten bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

In ons werkgebied Nieuwe Pekela vindt u de volgende 9 begraafplaatsen

Nieuwe Pekela, gemeentelijke begraafplaats Boven Pekela aan de H.B. Hulsmanstraat I 7

Bij de ingang van de begraafplaats staat een klokkenstoel met een grote luidklok. Een deel van de begraafplaats kent een muur waarlangs graven geplaatst zijn. Verder is er een oud gedeelte met veel staande stenen zogenaamde steles. Dat zijn staande stenen zonder plint die rechtstreeks de grond in gaan. In het nieuwe gedeelte vindt men de liggende zerken en de bekende golfkoppen. Bijzonder is dat op de begraafplaats zowel inwoners a;s niet inwoners van Pekela worden begraven.

Nieuwe Pekela, Gereformeerde begraafplaats aan de Kerkstraat

Deze begraafplaats is gereserveerd voor gemeenteleden van deze gemeenschap. De begraafplaats ligt naast het kergebouw. Er worden graven uitgegeven voor minimaal 30 jaar

Nieuwe Pekela, Rooms Katholieke begraafplaats aan de Jan R. Stuutstraat

Ook op deze katholieke begraafplaats is er een Christusbeeld te zien aan het hoofd van de begraafplaats en ook hier weer veel kruisen op de gedenktekens. De begraafplaats ligt niet ver van de katholieke kerk.

Nieuwe Pekela, Hervormde begraafplaats aan de Torenlaan

Rondom een soort boerenhoeve is het kerkhof van de Hervormde gemeente van Nieuwe Pekela ingericht. Rondom zijn bomen te vinden en op het kerkhof zelf zijn de grafmonumenten is overzichtelijk gerangschikt. Men spreekt er zelfs over een etage graf een term die verder nergens gebruikt wordt. De begraafplaats is ruim opgezet en prachtig onderhouden.

Nieuwe Pekela, Lutherse begraafplaats aan de Abraham Westerstraat A

De Lutherse begraafplaats is een kleine intieme begraafplaats die midden in het open land ligt. Een prachtig smeedijzeren hek met passende spreuk geeft toegang. Rondom de begraafplaats is een heg te zien.

Oude Pekela, Joodse begraafplaats aan de Draijerswijk 14

Deze begraafplaats dateert uit 1693. De oudste nog aanwezige gedenksteen is uit 1808 en er zijn in totaal 158 gedenktekens te zien. De begraafplaats is gesloten er wordt niet meer begraven. De begraafplaats is niet vrij te bezoeken. Ook hier is weer sprake van een oud en een nieuw gedeelte

Oude Pekela, Rooms Katholieke begraafplaats aan de Kerklaan Oude Pekela

Een gietijzeren hek geeft toegang tot de begraafplaats waar aan het eind van de hoofas een Christusbeeld aan het kruis is opgericht. Veel grafmonumenten bevatten een  kruis en de begraafplaats ligt naast het kerkje

Oude Pekela, gemeentelijke begraafplaats aan de Wedderweg

Deze gemeentelijke begraafplaats kent een oud en een nieuw gedeelte. Met op het oude gedeelte de hardstenen steles en liggende zerken. Op het nieuwe gedeelte de dubbele graven van graniet en de bekende golfkoppen. Tevens is er een urnenmuur als columbarium beschikbaar en kunnen urnen in urnengraven worden bijgezet

Oude Pekela, Hervormde begraafplaats aan de Wedderweg

Naast de algemene gemeentelijke begraafplaats is er ook een Hervormde begraafplaats aan de wederweg. De begraafplaats ligt vlak bij de hervormde kerk en is al zeer oud. Er worden geen nieuwe graven meer beschikbaar gesteld op deze begraafplaats.