Jan Kalk grafstenen Klazienaveen

Jan Kalk grafstenen Klazinaveen  worden al generaties lang geleverd vanuit Stadskanaal. Al meer dan 120 jaar is dat een vertrouwd adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen. Daarbij kunt u denken aan elke gewenste vorm of uitvoering. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen en beschikken over een modern machine park. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. De productie is volledig in eigen beheer, waardoor er flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld kan worden. Het vakmanschap van het handwerk kunnen wij als dat nodig is nog steeds leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

Rooms Katholieke Begraafplaats Stellingstraat Zuidzijde Klazienaveen.

Een grote rechthoekig aangelegde begraafplaats met gedenkstenen in rijen. Er zijn weinig bomen op de begraafplaats zelf te zien. Hier en daar staan er fraai geschoren coniferen. Er staat wel een rij bomen om de begraafplaats heen. Op de begraafplaats is een kapel gebouwd waarin een buitenaltaar te zien is. Daarboven is een crucifix aangebracht. De begraafplaats is in 1904 gesticht. Vanaf 1993 is er flink geinventariseerd en opgeknapt.  De begraafplaats biedt een groot aantal mogelijkheden van graven, grafkelders, bijzetten van urnen tot het uitstrooien van as. Men kan reserveringen maken waarvoor dan wel grafrechten verschuldigd zijn. Parochianen en oud parochianen kunnen van de begraafplaats gebruik maken. Partners met een andere geloofsovertuiging zijn ook welkom.

Algemene Begraafplaats Van Echtenskanaal Noordzijde Klazienaveen

Door een wit geschilderd poortgebouw betreedt men de begraafplaats, onder bomen en aan weerszijde van een lange toegangslaan zijn de grafmonumenten in rijen geordend. Op verschillende plaatsen zijn heggen aangebracht die goed in vorm geschoren zijn. De hoofd paden zijn met klinkers verhard. Op 15 december 2015 wordt aan wereld lichtjesdag meegedaan. Die wordt elke 2e zondag van december in de heel wereld gehouden.

Meer over Klazinaveen

Klazinaveen is een kanaaldorp dat aan de Hoogeveense Vaart ligt, lokaal wordt dat het Echtens kanaal genoemd. Jammer genoeg is een deel van het kanaal gedempt zodat er geen vaarverkeer meer door Klazinaveen mogelijk is. Er zijn plannen om die vaarweg te herstellen. Klazienaveen is een voormalige veenkolonie. Anno 2015 is het een tuinbouw gebied waar vele kassen te vinden zijn. Er is een fabriek van Norit te vinden waar actieve kool gemaakt wordt. Vroeger was hiervoor de grondstof zwarte tuf.