Grafstenen Emmen Jan Kalk
Jan Kalk grafstenen belevert vanuit Stadskanaal Emmen. In Emmen hebben we wel een showroom waar u natuurlijk een kijkje kunt komen nemen. Al meer dan 120 jaar is Jan Kalk een vertrouwd adres. Wij ontwerpen, produceren en plaatsen gedenkstenen, in elke gewenste vorm of uitvoering. Door ons machinepark en vakmanschap zijn we in staat om vrijwel alles in eigen beheer te maken. Waar nodig kunnen we ook handwerk leveren, dat komt goed van pas bij het aanpassen van teksten en het uithakken van ornamenten. Dagelijks komen we op begraafplaatsen en vragen die voor u lastig zijn, kunnen wij vrijwel altijd beantwoorden en er een passende oplossing voor bedenken. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.
Emmen kent 4 begraafplaatsen 3 algemene en een Joodse
Joodse begraafplaats Oranje Kanaal Emmen
In 1915 werd een eigen begraafplaats ingericht. De meeste joodse inwoners van Emmen hielden zich bezig met handel tussen de boeren en de stad. Later hadden ze winkels. Veel joden waren afhankelijk van de ondersteuning een vetpot was het allemaal niet. De meeste joden werden gedeporteerd gedurende de Tweede Wereld Oorlog. Enkele tientallen overleefden en er was een kleine joodse gemeente. De aanwezige Synagoge functioneert af en toe nog als zodanig voor de Drentse joodse gemeente.
Begraafplaats De Wolfsbergen Weerdingerstraat 150 7815 SL Emmen
Dit is een zeer grote fraai aangelegde begraafplaats met rijen met gedenkstenen die aan weerszijde van brede paden te vinden zijn. Momenteel is de begraafplaats vol en verwacht wordt dat er tot ruiming over gegaan zal worden. Op dit moment worden er alleen op het katholieke deel nog graven uitgegeven. Er is een mogelijkheid tot een urnengraf bijzetting van een asbus in een graf en er is gelegenheid tot asverstrooiing.
Begraafplaats Kerkhoflaan Wilhelminalaan Emmen
Een kerkhof is een hof rond de kerk die in gebruik is als begraafplaats. Vaak was dat ook een gewijde plaats. De begraafplaats aan de Kerkhoflaan werd in 1829 gesticht door aankoop van grond voor 60 gulden. In 1825 was het begraven in kerken definitief verboden en moesten er begraafplaatsen komen. Dat verbod gold voor gemeentes met meer dan 1000 zielen en Emmen voldeed daar ruimschoots aan. De begraafplaats moest minimaal ruimte bieden voor vijf maal de begravingen die gedurende een jaar plaatsvonden in de gemeente. In 1971 vond de laatste begrafenis op het oude deel plaats en vanaf 1976 is deze gesloten. De Wolfsbergen nam de rol over.
Begraafplaats Oeverse Bos Meerdijk 7825 TH Emmen
Overse bos is de jongste begraafplaats van de Gemeente Emmen. Het is te vinden aan de Meerdijk Het park heeft een prijs gewonen omdat het een bijzonder ontwerp is voor een begraafplaats. Er is zelfs een vijver te vinden midden op deze begraafplaats waar de gedenktekens rond gegroepeerd zijn. Er is de mogelijkheid voor verschillende typen graven en asbijzettingen in een graf of urnengraf. Tevens kan men een gedenkteken voor kinderen plaatsen bij een herdenkingsboom. Er is een informatiezuil op de begraafplaats waar men de naam van de overledene op kan intikken en men krijgt dan het grafvak te zien en de looproute er naar toe.
De gemeente Emmen heeft nog 11 algemene begraafplaatsen
- Begraafplaats aan de Runde in Emmer Compascuum
- Begraafplaats aan de Havenstraat in Erica
- Begraafplaats aan het van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen
- Begraafplaats aan het Drijverspad in Nieuw-Amsterdam
- Begraafplaats aan de Klazienaveensestraat in Nieuw-Dordrecht
- Begraafplaats aan het Weerdingerkanaal in Nieuw-Weerdinge
- Begraafplaats aan de Stad in Roswinkel
- Begraafplaats aan het Verlengde van Echtenskanaal in Zwartemeer
- Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Schoonebeek
- Begraafplaats aan de Nieuweweg in Veenoord
- Begraafplaats aan de Ellenbeek/Dordseweg in Weiteveen
Meer over Emmen
In Drenthe is Emmen een van de grotere plaatsen en met een inwoner aantal van 56.700 inwoners zelfs de op twee na grootste gemeente van Noord-Nederland. Emmen vervult dan ook een regio functie en draagt trots de naam Vlinderstad. Die naam hangt samen met het Noorder Dierenpark waarmee Emmen bekend is in heel Nederland. Sinds maart draagt dit dierenpark de naam Wildlands Adventure Zoo en is het op een nieuwe locatie gevestigd.
Emmen werd al ver voor de jaartelling door mensen bewoond, de hunebedden in de directe omgeving getuigen daarvan. De stad wordt voor het eerst Emmen genoemd in 1139 naar de hof te Emne. De eerste houten kerk dateert uit de 8e eeuw. De eerste stenen kerk uit de 13e eeuw. Emmen zelf is geen veenkolonie maar een esdorp. De ontwikkeling van die venen de Emmer Venen in de 19e eeuw hebben wel een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de plaats Emmen. In 2012 werd het grootste project ooit in Emmen: De Centrum Vernieuwing gestart waar miljoenen in omgaan. Emmen maakt zijn naam Open Groene Stad al decennia waar.
Offerte aanvragen?
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.