Grafstenen Coevorden

Jan Kalk grafstenen Coevorden worden al generaties lang geleverd vanuit Stadskanaal. Al meer dan 120 jaar is Jan Kalk grafstenen een vertrouwd adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen. Daarbij kunt u denken aan elke gewenste vorm of uitvoering. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen en beschikken over een modern machine park. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. De productie is volledig in eigen beheer, waardoor er flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld kan worden. Het vakmanschap van het handwerk kunnen wij als dat nodig is nog steeds leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

De gemeente Coevorden kent de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene begraafplaats Coevorden Ballastweg 2, 7741 ZL Coevorden
  • Algemene begraafplaats Dalen Hoofdstraat 27, 7751 GA Dalen
  • Algemene begraafplaats Dalerpeel Oranjestraat 74, 7753 TK Dalerpeel
  • Algemene begraafplaats Oosterhesselen Weth. K Schepersweg 3, 7861 TD Oosterhesselen
  • Algemene begraafplaats Geesbrug Coevorderstraatweg 14 B, 7917 PR Geesbrug
  • Algemene begraafplaats Zweeloo Zwartakkersweg 1, 7851 AM Zweeloo
  • Algemene begraafplaats Sleen Boterakkersweg 6, 7841 CD Sleen
  • Algemene begraafplaats Schoonoord Brugstraat 23, 7848 BE Schoonoord
  • Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Steenwijksmoer Hoofdweg 32 Steenhwijksmoer

Meer over Coevorden

Al in 1035 werd Fredericus van Coevorden vernoemd. De eerste keer dat er in een oorkonde Coevorden stond was in 1148. Coevorden is een stad en gemeente in het zuidoosten van de provincie Drenthe en telt ruim 35.000 inwoners. Coevorden als stad had zelf ruim 14.000 inwoners. De stad Coevorden is gelegen op de route van Groningen naar Munster in Duitsland, wat de stad een welvarende vestingstad maakte. Er is heel wat strijd gevoerd over de heerschappij over Coevorden tussen opeenvolgende bisschoppen en kasteelheren. Coevorden werd gedurende tien jaar van 1581 tot 1592 belegerd door de Spanjaarden. Die wist Maurits van Oranje te verdrijven. De stad werd toen nog wel even platgebrand door de Spanjaarden. De meeste nu nog bestaande gebouwen en vestingwerken dateren uit die wederopbouw tijd daarna.

Coevorden probeert een schakel te worden in het vervoer van goederen tussen west Nederland en het oosten en Noorden van Europa. In 1998 werd Coevorden uitgebreid met de voormalige gemeenten Dalen, Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo.