Grafstenen Assen Jan Kalk

Jan Kalk grafstenen in Assen worden al generaties lang geleverd vanuit Stadskanaal. Al meer dan 120 jaar is Jan Kalk grafstenen een vertrouwd adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen. Daarbij kunt u denken aan elke gewenste vorm of uitvoering. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen. Ook de begraafplaatsen in Assen doen wij vaak aan. Als Jan Kalk beschikken we over een modern machine park. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken of polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. De hele productie kunnen we volledig in eigen beheer uitvoeren. Daardoor kan er flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld worden. Het vakmanschap van het handwerk kunnen wij als dat nodig is nog steeds leveren. Bij het aanpassen van oude opschriften en het hakken van speciale ornamenten komt dat goed van pas. Wij zijn trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring en die stellen wij u graag ten dienst.

 

Gemeentelijke Begraafplaats Boskamp Boskamp 5 in Assen

De Boskamp is op dit moment de meest gebruikte begraafplaats in de gemeente Assen. In een parkachtige omgeving met veel ruimte en door bomen omgeven is de aula gesitueerd. Achter de aula is zelfs nog een grote vijver aangelegd. Een brede monumentale laan leidt naar de aula. Rond het centrale punt de aula zijn de grafvelden aangelegd, die met beukenhagen van de doorgaande paden zijn gescheiden waardoor er toch een soort intimiteit ontstaat. Er is de mogelijkheid tot begraven en het bijzetten van urnen in het columbarium en het uitstrooien van as op het strooiveld. Men kan zelf geen plek voor een nieuw graf reserveren, die worden door de gemeente uitgegeven in volgorde van begraving. In elk graf is er plaats voor twee overleden personen die boven elkaar begraven worden. Bij een tweede uitvaart op een bestaand graf, is uiteraard het graf daar wel voor beschikbaar.

Zuiderbegraafplaats aan de Beilerstraat in Assen

Tegen of meer gezegd in het Asserbos vinden we de Zuider begraafplaats. Met veel bomen en slingerende paden is deze begraafplaats in een romantische Engelse landschapsstijl aangelegd. De begraafplaats is meer dan 150 jaar oud en dateert vanaf het eerste moment dat er in Nederland kerkhoven aangelegd werden. Het karakteristieke toegangshek met gesluierde vazen staat op de Rijksmonumentenlijst net als het baar huisje. De begraafplaats is ook een provinciaal monument. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats in reeds bestaande graven.

Noorderbegraafplaats aan de Kerkhofslaan in Assen

Ook de Noorder begraafplaats in Assen kent al een zeer lange traditie. Deze is in 1822 al aangelegd en in 1823 in gebruik genomen. Vlak nadat Napoleon het begraven onder kerkvloeren verbood. De Kerkhofslaan lag toen buiten de bebouwde kom zoals de voorschriften dat vereisten. De Duitse begraafplaats van de gemeente Aurich heeft men voor de aanleg als voorbeeld gebruikt. Op de hele begraafplaats zijn allerlei uitvaart symbolen zichtbaar. De begraafplaats wordt alleen nog gebruikt voor bijzettingen in bestaande graven.

Joodse begraafplaats aan de Haarweg in Assen

In Assen gebruikt de joodse gemeenschap al meer dan 200 jaar de daar gelegen Joodse begraafplaats. Men herdenkt er ook de naar de vernietigings kampen afgevoerde Joden uit de Tweede Wereld Oorlog. De joden die in het werk kamp Westerbork overleden, werden hier ook begraven. Er is een monument opgericht met de namen van de afgevoerde Joden. Joden kennen eeuwige grafrust en in het Joodse geloof is het zeer belangrijk dat je naam genoemd wordt.

Meer over Assen

Assen met ruim 67000 inwoners is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Naast Assen omvat de gemeente Assen een groot aantal dorpen zoals Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena en gedeeltes van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld en daarnaast nog een aantal buurtschappen. Na de Tweede Wereld Oorlog verdubbelde het aantal inwoners en maakte de stad een sterke groei door wat een aantal nieuwe woonwijken opleverde met elk hun eigen sfeer en identiteit.

Al in de 13 eeuw was er een nonnenklooster Marienkamp gevestigd dat naderhand naar Coevorden verplaatst is. De stad had vele singels waaraan veel namen nog herinneren die nu allemaal gedempt zijn. Het Witte Huis is een van de fraaiere bezienswaardigheden uit de 18e eeuw. Lodewijk Napoleon de broer van Napoleon en koning van Nederland verkoos Assen uit als zomerresidentie en Assen kreeg in 1809 stadsrechten. Assen heeft heel kenmerkend nog een Brink waaromheen de belangrijkste gebouwen van de stad te vinden zijn. En uiteraard mag u het standbeeld van Bartje “ik bid niet voor bruine bonen” in Assen niet missen.

Offerte aanvragen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.